Te muffiny można zrobić tak naprawdę z rożnymi owocami, są doskonałe nie tylko na lato, ale przez cały rok. Tym razem zrobiłam je z borówkami i przywołały smak lata!
Składniki:
- 1 i 1/2 szkl owoców
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1/2 szklanki oleju
Wykonanie:
Owoce umyj, jeśli trzeba pokrój w kawałki.
Suche składniki dokładnie połącz w misce.
Mokre składniki wymieszaj w drugiej misce i przełóż do suchych.
Dodaj owoce i delikatnie całość wymieszaj. Ciasto nałóż do papilotek.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. i piecz 15-20 min.
Muffiny można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem, ale niekoniecznie. Są sprężyste, delikatne, wilgotne.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz